19315
Book
In basket
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające w zgodzie z ideą slow food. Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki, które odkryjesz dzięki KULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ. Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu na stół. Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności. Wegański smalec z fasoli Pasztet z amarantusa ze śliwkami Omlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem Policzek wołowy na purée chrzanowym z piklowanymi burakami Tartaczna zupa rybna Deser z ogórka z pistacjami Domowy cydr to tylko część z potraw, których twórcy czerpią z polskiego dziedzictwa kulinarnego.
Availability:
Trzyciąż - wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
inwentaryzacja księgozbioru
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again