18946
Book
In basket
Uwielbiam przygotowywać przetwory ponieważ są dla mnie symbolem domowego ogniska i tradycji. Czuję się dużo spokojniejsza, gdy moja spiżarnia jest pełna. Mam wtedy pewność, że zimą będę mogła nakarmić rodzinę, podarowując najbliższym możliwość cieszenia się wspaniałymi smakami. Co roku dokładnie planuję, co stanie na półkach w mojej zacisznej spiżarni. Czasami oglądam ze wszystkich stron słoiki, zdarza się, że ustawiam je tak, aby pasowały do siebie kolorami. Uwielbiam te chwile przeglądania półek z pełnymi smaku przetworami. Dżemy, konfitury, marmolady, galaretki, musy, chutneye i pasty przygotowuję przez okrągły rok. O ile latem jest czas na tryskające smakiem owoce i warzywa, o tyle zimą i wiosną przychodzi kolej na żurawinę oraz cytrusy, a także dżemy z suszonych fig, smakowite marmolady pomarańczowe, galaretki mandarynkowe, dżemy z winogron...
Availability:
Trzyciąż - wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 64 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again