Kuchnia i gotowanie
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Trzyciąż - wypożyczalnia
(2)
Autor
Glińska Irena
(2)
Puzio Małgorzata
(2)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Kuchnia grecka
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(336)
Edukacja i pedagogika
(160)
Socjologia i społeczeństwo
(106)
Medycyna i zdrowie
(96)
Kultura i sztuka
(70)
Kuchnia i gotowanie
(2)
Psychologia
(68)
Literaturoznawstwo
(66)
Biologia
(62)
Podróże i turystyka
(48)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(48)
Rozwój osobisty
(44)
Kulinaria
(43)
Religia i duchowość
(38)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(38)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(27)
Hobby i czas wolny
(26)
Etnologia i antropologia kulturowa
(23)
Geografia i nauki o Ziemi
(23)
Kultura fizyczna i sport
(23)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(15)
Fizyka i astronomia
(14)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(12)
Styl życia, moda i uroda
(11)
Językoznawstwo
(10)
Nauka i badania
(10)
Rolnictwo i leśnictwo
(10)
Filozofia i etyka
(7)
Inżynieria i technika
(6)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(6)
Praca, kariera, pieniądze
(6)
Architektura i budownictwo
(5)
Ochrona środowiska
(5)
Transport i logistyka
(4)
Dom i ogród
(3)
Matematyka
(3)
Media i komunikacja społeczna
(3)
Archeologia
(2)
Chemia
(1)
Cwiczenia oddechem
(1)
Gospodarka
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Medycyna
(1)
Religie i wierzenia
(1)
Socjologia i społeczeµstwo
(1)
Turystyka i podróże
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Podróże Kulinarne z Małgosią Puzio)
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i charakterystycznej dla Grecji i Greków. Zazwyczaj postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw (zwłaszcza pomidorów, papryki, świeżych ziół), baraniny i ryb.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Trzyciąż - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Podróże Kulinarne z Małgosią Puzio)
Kuchnia włoska charakteryzuje się korzystaniem z dużej ilości warzyw i przypraw takich jak oregano, bazylia, pieprz, estragon, tymianek, rozmaryn, a także używaniem parmezanu. W kuchni tej dość powszechnie stosuje się też oliwę, pomidory oraz cebulę i czosnek, a także oliwki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Trzyciąż - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej